• mana.attari@gmail.com
  • 09120031209

اسکیزوفرنی چیست و چگونه درمان می شود

درمان اسکیزوفرنی در تهران توسط دکتر مانا عطاری بهترین دکتر برای درمان اسکیزوفرنی

اختلال اسکیزوفرنی

عموما اختلالات روانی بسیار سخت تر از نقایص جسمی تشخیص داده می شوند. لذا درمان آن ها دشوارتر از بیماری های جسمی می باشد. اسکیزوفرنی یکی از اختلالات روانی است که فرد قدرت تمیز دادن واقعیت را از خیال  و توهم ندارد و این مسئله باعث بروز مشکلات بسیار زیادی برای خود فرد و اطرافیان وی  می شود. قصد داریم، در این مطلب به تعریف جامعی از  این بیماری و علایم آن و درمان  اسکیزوفرنی بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

اسکیزوفرنی چیست ؟

شیزوفرنی یا اسکیزوفرنی اختلالی است روانی که فرد توانایی تشخیص صحیح دنیای واقعی و خیالی را ندارد و همین مسئله روی ابعاد مختلف رفتاری، نظیر شیوه صحبت و تفکر و احساسات و عملکرد وی تاثیر بسیار زیادی می گذارد و در نتیجه می تواند فرد را ناتوان و گوشه گیر یا افسرده کند؛ در حالی که تصور عمومی بر این مسئله استوار است که اسکیزوفرنی نوعی چند شخصیتی می باشد؛ باید خاطر نشان کنیم که این بیماری در واقع نوعی جنون است و فرد قدرت تمیز دادن واقعیت را از تصورات خود ندارد و در حقیقت  فرد مبتلا در حین حملات جنونی اسکیزوفرنی با هجمه ای از تصاویر و صداهای آشفته و مبهم مواجه می شود که توانایی مدیریت آن برایش بسیار دشوار می باشد.  
درمان -اسکیزوفرنی-در-تهران

درمان -اسکیزوفرنی-در-تهران

معمولا این بیماری مزمن در سال های بحران و آشفتگی نوجوانان شکوفا می شود.

انواع اسکیزوفرنی :  این بیماری انواع مختلفی دارد که در ذیل به معرفی انواع آن ها و ویژگی های خاص آن ها می پردازیم: * نوع اول:  Catatonic-type schizophrenia این بیماران یا کاملا بی حرکت هستند و یا تمایل شدیدی به حرکات زیاد و بالا رفتن از دیوار و … نشان می دهند. این نوع از بیماران نیازمند مراقبت بسیار زیادی می باشند. برخی از مبتلایان به این بیماری ساعت ها صحبت نمی کنند و در مقابل انواعی دیگر مدام در حال صحبت و تکرار حرف های اطرافیان هستند. * نوع دوم: Disorganized-type schizophrenia نحوه صحبت و رفتارهای این سری از مبتلایان بسیار آشفته می باشد؛ به طوری که به سختی می توان منظور آن ها را از مطالبی که بیان می کنند متوجه شد. نوع سوم: Disorganized-type schizophrenia  این افراد قبلا یک بار سابقه ی حملات اسکیزوفرنی را داشته اند ولی در حال حاضر دچار علایمی نظیر هذیان، توهم، و … نیستند؛ عموما دارای نشانه هایی نظیر افسردگی و بی انگیزگی جزئی یا کم حرفی و گوشه گیری  هستند.  این افراد می توانند بدون افزایش علایم و نشانه ها به زندگی خود ادامه بدهند و یا ممکن است به بهبودی کامل برسند. نوع چهارم: Undifferentiated-type schizophrenia این افراد دارای نشانه های منحصر به فردی نیستند و علایم آن ها بسیار شبیه سایر انواع این بیماری است. و دلیل اینکه در گروه های دیگر دسته بندی نشده است این است که تطابق نشانه های آن دقیقا شبیه هیچ کدام از انواع نمی باشد.  

علایم اسکیزوفرنی چه مواردی هستند ؟

افراد مبتلا به بیماری اسکیزوفرنی دارای نشانه ها و علایمی هستند که در ذیل به آنها اشاره می شود : *هذیان و صحبت  و رفتارهای نامعقول ، به طوری که با هیچ استدلالی امکان قانع کردن فرد وجود ندارد. *توهم شنیدن صداها یا مشاهده مواردی که در واقعیت وجود ندارد. * کاهش شدید اشتهای فرد مبتلا *استرس و اضطراب شدید *افسردگی و گوشه گیری از جمع در محیط تحصیلی و شغلی * اختلال در درک و پردازش اطلاعات محیطی و انجام وظایف روزمره و ساده *صحبت های بی معنی، به طوری که فرد قادر به بیان دقیق خواسته های خود نیست (blunted affect) معمولا  این افراد  نشانه های جسمی خاصی مبنی بر ابتلا به بیماری ندارند و تشخیص بیماری صرفا در نتیجه ی شدت گرفتن بیماری و با بروز رفتارهایی انجام می گیرد.   اختلال-اسکیزوفرنی  

دلیل بروز بیماری اسکیزوفرنی چیست؟

 این بیماری دلیل معینی ندارد و محققان علت بروز این اختلال را مجموعه ای از علایم ژنتیکی و اکتسابی (زیست محیطی ) می دانند. 1. مشاهده شده است که مصرف مواد اعتیادآوری چون حشیش، کوکائین ، کاری جوانا و … ریسک ابتلای فرد به بیماری اسکیزوفرنی را افزایش می دهد.  همچنین مصرف الکل، کوکائین و آمفتامین نیز می تواند از عوامل اصلی بروز این بیماری باشد.
  1. مشکلات زیست محیطی فرد نیز در ابتلای به این بیماری نقش بسیار گسترده ای دارد که در ذیل به برخی از مهم ترین عوامل اشاره می شود : *بیکاری
*مشکلات رفتاری والدین نظیر خشونت بیش از حد، تبعیض، تجاوز *مهاجرت و انزوای اجتماعی حاصل از آن 3.ژنتیک: مشاهده شده است که افرادی که در یکی از اعضای درجه یک خود درگیر این بیماری هستند ریسک ابتلای بالاتری نسبت به بقیه افراد جامعه دارند.

 نحوه تشخیص اسکیزوفرنی :

برای تشخیص این بیماری هیچ روش شناسایی یا معاینه ای وجود ندارد. به همین دلیل عموما متخصص برای  تشخیص این بیماری و آغاز روش های درمانی، به بررسی پیشینه ی ژنتیکی فرد و خانواده وی می پردازد. همچنین علایم بیماری بررسی می شود تا از تشخیص اشتباه این اختلال با دیگر بیماری های روانی جلوگیری شود چرا که این بیماری بسیار شبیه بیماری های روانی دیگر می باشد. از طرفی برای تشخیص این بیماری باید نشانه های آن حداقل 6 ماه ادامه پیدا کند تا بتوان به طور قطعی تشخیص این بیماری و روش درمانی مناسب با علایم آن را پیدا کرد.  

درمان اسکیزوفرنی چگونه است؟

با توجه به عدم شناسایی دقیق علت بروز این بیماری توسط محققان، در حال حاضر روش درمانی که برای آن اتخاذ می شود صرفا شامل مدیریت و کنترل نشانه های آن می باشد. عموما جهت کنترل علایم بیماری اسکیزوفرنی از داروهای ضد روان‌پریشی استفاده می گردد. این داروها تا حدود زیادی علایم مخرب بیماری را کاهش می دهند و در مواد وخیم تر بیماری از بستری کردن شخص مبتلا در کلینیک های درمانی استفاده می شود .   بهترین-دکتر-درمان-اسکیزوفرنی -در-تهران  

بهترین دکتر درمان اسکیزوفرنی در تهران

همان طور که اشاره شد افسردگی، هذیان، توهم و … از نشانه های آزار دهنده ای است که فرد مبتلا به اسکیزوفرنی و اطرافیان وی را درگیر می کند. درمان اسکیزوفرنی یک روند طولانی مدت را می طلبد و حتی زمانی که نشانه های این بیماری با کمک درمان فروکش می کند، باید استفاده از رفتار درمانی، روان درمانی و دارو درمانی ادامه یابد. تا کنترل بیماری به راحتی انجام شود. در برخی موارد حتی نیاز به بستری بیمار می باشد.   شما می توانید برای کمک به کنترل و  درمان  بیماری عزیزان خود به سایت دکتر مانا عطاری بهترین دکتر برای درمان اسکیزوفرنی در تهران مراجعه کرده و از طریق دریافت مشاوره آنلاین و یا تماس با شماره های   02126205563– 02122034622به مطب خانم دکتر عطاری مراجعه کرده و با بهره مندی از تخصص ایشان به مدیریت و کنترل این اختلال بپردازید. بنابراین اصلا بابت پیدا کردن بهترین دکتر برای درمان اسکیزوفرنی نگران نباشید.        بیشتر بخوانید :          
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

پیام بگذارید